Miesten Superpesiksessä joukkueita on 14. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi pelataan paikallislohkot, jolloin joukkuekohtaiseksi ottelumääräksi muodostuu 30. Runkosarjan jälkeen siirrytään suoraan kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.
– Tämä oli seurakokouksen lähes yksimielinen näkemys. Markkinointitoimenpiteitä ja yhteistyökumppanuuksia on helpompi toteuttaa, kun runkosarjan otteluohjelma on heti kauden alussa tiedossa kokonaisuudessaan. Urheilulliselta kantilta ajateltuna vain noin 30 % pelaajista oli kokoonpanossa kaikissa runkosarjan 32 ottelussa 2017. Hieman pienempi ottelumäärä antaa lisää mahdollisuuksia suunnitella peluutusta, eikä vaadi niin laajaa reserviä, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.
– Runkosarjan viimeinen ei putoa suoraan, vaan kaksi viimeistä pelaavat paras viidestä -ottelusarjan sarjapaikasta. Voittajan kausi jatkuu vielä superpesiskarsinnassa. Näin varmistetaan kilpailullinen oikeudenmukaisuus, Huotari lisää.
Naisten Superpesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua paikallispareina. Ottelumäärä on joukkuetta kohden 24. Kahdeksan parasta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin. Kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta pelaavat paras viidestä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan.
Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020 (pdf)
Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020 (pdf)
Aiheesta lisää
Ykköspesiksen sarjajärjestelmät 2019-2020